Učenici naše škole su jučer u večernjim satima stigli u Hamburg gdje su ih dočekali njihovi domaćini na zabavi dobrodošlice. Danas je prvo uslijedilo upoznavanje sa vršnjacima iz Ilse Löwenstein Schule. Trenutno pohađaju nastavu, a kasnije nastavljaju prema dogovorenom planu. Svi su dobro i uživaju!

Učenici naše škole su u sklopu Programa omladinskih razmjena SHL Exchange - Connecting Youth Sharing Experience otputovali u Hamburg. Njihovo prvo odredište bio je Prag gdje su jučer proveli ugodno poslijepodne razgledajući njegove znamenitosti. Jutros su nastavili svoje putovanje prema Hamburgu. Svi su dobro i uživaju!

Danas, kao i predhodnih godina, u 10:00 na Trgu kralja Tomislava u Čaplini je obilježena manifestacija "Dani kruha - hvala ti zemljo za plodove tvoje Čapljina 2019." Školarci, članovi raznih udruga i obrtnici zajedno su prodavali kruh, peciva i slastice koje su pripravili na svoj način.

Mjesec listopad je mjesec u kojem se na poseban način obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje Dana kruha u školama, doprinosi potpunijem odgoju, obrazovanju, podizanju svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgradnji pozitivnih stavova i pravilnog emocionalnog odnosa prema prirodi.

Učenici naše škole aktivno su sudjelovali u ovoj manifestaciji i na najbolji način predstavili znanja i vještine koje stječu kroz školovanje.

U četvrtak 10. listopada 2019. godine, zaposlenici vježbeničke tvrtke Mali dom d.o.o. Srednje škole Čapljina, u pratnji profesorice Martine Kević, na terenskoj nastavi su posjetili svoju partner tvrtku "Betanija". Cilj povezivanja s partner tvrtkom "Betanija" dom za stare i iznemogle s hospicijem i "Caritas" je bio omogućiti bolje razumijevanje svijeta pripadajuće odgovornosti i samostalnosti. Ravnatelj Ante Bender je ukratko objasnio poslovanje i djelovanje samog centra. Učenici su postavljali pitanja vezana za rad centra, te su razgledali centar i upoznali se sa svim sadržajima koje pruža.

U petak 27. rujna 2019. učenici trećih razreda opće gimnazije i ekonomske škole iz Čapljine su posjetili mušku zajednicu Cenacolo u Bijakovićima kod Međugorja. Cilj je bio probuditi svijest mladih na odupiranje bilo kakvom obliku ovisnosti. Učenici su srdačno primljeni, a zatim upoznati s radom zajednice. Imali su prigodu čuti svjedočenja dvojice ovisnika na hrvatskom jeziku, kao i dosta toga o nastanku, povijesti i strukturi zajednice. Istaknuli su koliko je zajednica promijenila život ljudi, te kako je potrebito steći radne navike i vratiti osmijeh na lice. U dvorištu zajednice Cenacolo sve odiše ručnim radom članova, stoga su učenici slobodno vrijeme iskoristili za kupnju suvenira, te su izravno pomogli radu ove zajednice. 

Maturanti Srednje škole Čapljina posjetili su MUP Čapljina i nazočili predavanju o prevenciji nasilja i ovisnosti.

Predavanje je održao inspektor Mario Zubac.

Projekt će se nastaviti kroz predavanja i radionice.

 

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba