Još jedan hvalevrijedan projekt je ovih dana održan u Srednjoj školi Čapljina. Prije par mjeseci Vijeće učenika je došlo na ideju urediti školsko dvorište. Prijavili su se na natječaj Fonda Omladinskog Angažmana u Sarajevu, a isti djeluje pod pokroviteljstvom organizacije Schüler Helfen Leben iz Savezne Republike Njemačke.

Učenici su dobili sredstva za izradu klupa koje će postaviti u dvorište škole. Uz pomoć profesora Dragana Krvavca, Marijane Raič, Lidije Jovanović i kućnog majstora Denija Brkića učenici  3.b odjela (računalni tehničar u strojarstvu) posljednji mjesec dana vrijedno su radili u školskoj radionici i samostalno napravili pet klupa.

Klupe su postavljene na radost svih učenika i sada konačno imaju mjesto gdje  više njih može sjediti i družiti se prije nastave i na odmorima.

U skorije vrijeme u planu je postaviti još klupa te posaditi još cvijeća i drveća tako da će škola i školsko dvorište biti još ugodnije mjesto za nadolazeće generacije učenika.

Zahvaljujemo gore navedenim profesorima, ravnateljici Željki Previšić te koordinatorici projekta profesorici Ivani Jerković na pomoći u provedbi ovog projekta.

                        Vijeće učenika Srednje škole Čapljina

Tijekom radnog posjeta općini Čapljina, premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg sa suradnicima posjetio je i Srednju školu Čapljina. Druženju u zbornici nazočila je nekolicina nastavnog osoblja. Ravnateljica srednje škole, gospođa Željka Previšić uputila je riječi dobrodošlice premijeru, načelniku Općine Čapljina, gosp. Smiljanu Vidiću, ministru poljoprivrede HNŽ gosp. Donku Joviću te ostalim gostima. U svom obraćanju, premijer Nevenko Herceg istaknuo je niz projekata vezanih za obrazovne ustanove realiziranih tijekom proteklog mandata, s posebnim osvrtom na one infrastrukturne, kao i dobru suradnju sa sindikatima, rezultat čega je i nedavni sporazum o povećanju plaća. Nazočnima se kratko obratio i općinski načelnik Smiljan Vidić, a potom su se svi uključili u razgovor odgovarajući na konkretna pitanja prosvjetnih djelatnika. Druženje je okončano u ugodnoj atmosferi.

Naši maturanti su današnji dan proveli obilazeći znamenitosti Venecije. Nakon obilaska kreću ka Čapljini. Svi su dobro i uživaju.

Naši maturanti su današnji dan proveli u Veroni obilazeći znamenitosti ovog prelijepog grada. Svi su dobro, zadovoljni su i raspoloženi.

Naši maturanti su danas obišli muzej Salvadora Dalia u njegovom rodnom mjestu Figuerasu. Nakon toga su nastavili putovanje ka Italiji. Svi su odlično i puni su dojmova o onom što su vidjeli,

Naši učenici su sinoć uživali u magičnim fontanama u Barceloni. Marin Kovašević nam je poslao fotografiju koja dočarava dio njihovog ugođaja. Svi su dobro i lijepo se provode.

Nakon noći provedene u Monte Carlu naši učenici su jučer stigli na krajnje odredište, u Lloret de Mar. Danas su nakon doručka otišli u Barcelonu. Obišli su sve značajne znamenitosti ovog prrelijepog grada. Svi su dobro i odlično se zabavljaju.

Učenici su danas posjetili Nicu i Cannes te obišli mjesto Grasse poznato po proizvodnji parfema. Svi su dobro i uživaju. Sve teče po planu.

Prvo odredište naših maturanata je Milano. Svi su dobro i krasno se zabavljaju.

60 učenika i 5 profesora Sredbje škole Čapljina i Srednje škole Neum su u petak, 31. kolovoza 2018. krenuli iz čapljine na svoju maturalnu ekskurziju. Krajnje odredište im je Španjolska ali će na svo, putu posjetiti i značajne gradove u Italiji i Francuskoj. Želimo im lijep provod.

 

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba