USKRS - Velika pisanica

  • Četvrtak, 18 Travanj 2019
Pisanica u Gradskom parku dr. Jakova Pehara Pisanica u Gradskom parku dr. Jakova Pehara Marin Kovačević

Profesori i učenici u Srednjoj školi Čapljina već dugi niz godina pripremaju različite priredbe: za Božić, Valentinovo, Uskrs…-  no potaknuti razmišljanjem ovogodišnje priredbe za Uskrs, došli su na ideju kako Uskrs kao najveći blagdan možda nije u načinu obilježavanja dobio najbolji izraz.

Profesorice (Ana Falak, Mateja Ilić, Martina Kević i Mija Ivanković) došle su na ideju kako bi najbolje bilo napraviti veliku pisanicu!

U razgovoru s njima istaknule su kako je bilo mnogo posla, umora,veselja i briga, no nisu odustajale i  s velikom radošću su uspjele u izvršenju ovog velikog zadatka s željom kako bi pisanicu poklonile svome gradu!

Čapljinci su Čapljinu uvijek smatrali gradom, no  nakon što je i službeno dobila status Grada ovo je njihov dar i čestitka ujedno!

Nakon što su izradile oblik pisanice, razmišljale su o oslikavanju. Imale su veliki izazov pred sobom; toliko ljepota krije grad da bi ih bilo nemoguće utkati u jednu pisanicu. Budući da je Čapljina cvijet Hercegovine, glavni motiv na pisanici su imale, a u latice su utkale one najistaknutije ljepote kojima se naš grad ponosi!

No, svega toga danas ne bi bilo da njihovu ideju nisu podržale ravnateljica Željka Previšić i doravnateljica Janja Andrić.

Također ističu jedno veliko hvala gradonačelniku Smiljanu Vidiću koji je ustupio Gradski park dr. Jakova Pehara, kako bi izložili pisanicu i time omogućili svim sugrađanima uživanje u istoj; s ponosom se može reći kako je danas i Čapljina dobila svoju prvu oslikanu pisanicu!

Uz ove profesorice krije se još jedno ime, a to je Aleksandra Benković koja je zaslužna za oslikavanje pisanice.

Recitatorska sekcija i školski zbor su upotpunili ovaj događaj.

Adresa

Srednja škola Čapljina

Ul. Ruđera Boškovića 9

88 300 Čapljina

Hercegovačko-neretvanska županija

Bosna i Hercegovina

Kontakt

Tel:  +387 36 805 - 006

Fax: +387 36 807 - 506

E-mail: sscaplj@tel.net.ba